ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ο Ανδρέας Στεφανίδης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), εξηγεί με απλά λόγια σ’ έναν επίδοξο επιχειρηματία όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ώστε να κάνει το πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

Προτεραιότητες
Δεν είναι τα χρήματα το πρωτεύον. Το σημαντικότερο είναι η εργασία. Ακούμε για χρηματοδοτήσεις, δάνεια, αγορές, συνεργασίες, κέρδη. Σημαντικά όλα αυτά, αλλά ξεχνάμε το πρωτεύον, που είναι η ίδια η εργασία.

Πρώτα βήματα
Κάνουμε πολύ καλή έρευνα αγοράς, ώστε να δούμε αν η ιδέα μας υπάρχει ή όχι. Να διαπιστώσουμε αν είναι ήδη ξεπερασμένη ή, αντίθετα, πολύ μπροστά από την εποχή της. Και δεν χρειάζεται να ξοδευτούν χρήματα γι' αυτό, την έρευνα την κάνουμε μόνοι μας από το Internet, σε φίλους μας, με ερωτηματολόγια που πιθανόν θα μοιράσουμε σε άτομα και φορείς.

Πίστη στο στόχο
Αν διαπιστώσουμε ότι η ιδέα μας πράγματι αξίζει να υλοποιηθεί, το επόμενο βήμα είναι να την υπηρετήσουμε πιστά. Είναι σαν την ιστιοπλοΐα. Ξεκινάς για έναν προορισμό και στο δρόμο τυχαίνει κακός καιρός, βλάβες, ατυχήματα, αλλά εσύ πιστεύεις στον προορισμό και προχωράς. Αν δεν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, όσα χρήματα και να έχεις, η ιδέα σου δεν θα αξίζει τίποτα αν οι άνθρωποι από πίσω της δεν πιστεύουν σε αυτή..

Οι επιδοτήσεις δεν είναι πανάκεια
Μην τα περιμένετε όλα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Είναι καλά, αλλά όχι και αναντικατάστατα. Αν αύριο σταματούσε π.χ. το ΕΣΠΑ, θα σταματούσε και η επιχειρηματικότητα; Τόσες εταιρείες τα έχουν καταφέρει και χωρίς αυτά. Αν είσαι έτοιμος, θα πρέπει να σηκώσεις μανίκια, να θυσιάσεις χρόνο και διακοπές και να αφοσιωθείς σε αυτό. Κι αν έρθει στη συνέχεια και η επιδότηση, έχει καλώς.

... ούτε οι εταιρείες συμβούλων
Οι εταιρείες συμβούλων, που βοηθούν στη σύνταξη αιτήσεων για χρηματοδοτήσεις, δεν θα ασχοληθούν μαζί σας αν η επένδυσή σας δεν φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν δεκάδες ιδέες που με 100.000 ή 200.000 ευρώ μπορούν να κάνουν θαύματα προτού περάσουν στο επόμενο στάδιο. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, συνεργαστείτε με ένα φίλο σας που έχει αυτήν τη γνώση, κάντε τον συνεργάτη, συνεταίρο στην ανάγκη. Κανείς δεν πετυχαίνει μόνος του.

Δικτυωθείτε ή χαθείτε
Τα πάντα βρίσκονται στο Internet. Καλές οι δημοσιεύσεις στα περιοδικά, καλή η γνώση και η εμπειρία, αλλά δεν νοείται σήμερα νέος, πόσω μάλλον νέος επιχειρηματίας, που να μην ξέρει να ερευνά και να εκμεταλλεύεται το Διαδίκτυο. Από την έρευνα αγοράς μέχρι την εύρεση συνεργατών και από την αναζήτηση πληροφοριών μέχρι το e-banking.

Διασυνδεθείτε
Δεν χρειάζονται τόσο τα χρήματα, όσο τα δίκτυα. Εμείς ως ΕΣΥΝΕ έχουμε διασυνδεθεί με συνδέσμους νέων επιχειρηματιών σε 16 χώρες στην Ε.Ε. και από το 2007 είμαστε ο οικοδεσπότης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Σε αυτήν έρχονται σε επαφή μέσω του Internet μικροί επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και μπορούν να βρουν ένα συνεργάτη στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Μιλήστε, συζητήστε, συνεργαστείτε
Οι ιδέες γεννιούνται σε ένα μυαλό, αλλά για να μεγαλώσουν χρειάζονται περισσότερα. Εδώ δεν χωρούν εγωισμός, περηφάνια και ιδιοτέλεια. Αν ο διπλανός σας έχει καλύτερη ιδέα από τη δική σας, προσπαθήστε να συνεργαστείτε μαζί του ώστε να έχετε και οι δύο όφελος. Επίσης, συζητήστε με άλλους επιχειρηματίες, μάθετε από τις επιτυχίες αλλά και από τα λάθη τους, γιατί και τα λάθη είναι γνώση.

Κοιτάξτε έξω
Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η εσωστρέφεια. Προσπαθούμε να πουλήσουμε ο ένας στον άλλο, ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να πουλάμε στο εξωτερικό. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί πλούτος, αλλιώς έχουμε απλώς ανακύκλωση.

Ευρώπη, όχι μόνο Ελλάδα
Από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να σκέφτεστε την Ευρώπη. Η αγορά της είναι ένας χώρος 500 εκατ. κατοίκων. Η γειτονιά μας ή η διπλανή πόλη μπορεί να μην έχει ιδέα για τη χρησιμότητα αυτού που κάνετε, όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί δυνητικοί πελάτες σε άλλη χώρα και να ανυπομονούν για μια λύση σαν τη δική σας. Γιατί να το χάσετε αυτό;

Το χρήμα είναι εκεί έξω
Η Ευρώπη των 27 έχει μεγαλύτερο ΑΕΠ από εκείνο των ΗΠΑ. Και είναι δίπλα μας. Καταλαβαίνετε για τι ευκαιρίες μιλάμε.

Ευκαιρίες στην κρίση
Στις κρίσεις υποφέρουν και οι μεγάλοι. Αυτοί, για λόγους μείωσης κόστους, αρχίζουν και αναθέτουν κάποιες από τις εργασίες τους εξωτερικά, σε μικρότερους. Αρα, να μια ευκαιρία ακόμα.

Οι επιχειρήσεις είναι πελάτες σας
Πολλοί ξεχνούν ότι επιχειρηματικότητα δεν σημαίνει μόνο πουλάω κάτι στο κοινό, αλλά -κυρίως- πουλάω κάτι σε επιχειρήσεις, το λεγόμενο business to business. Διψάμε για business to business και όλες οι σχετικές έρευνες στην Ελλάδα διαπιστώνουν ότι αυτό βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο.

Ολα είναι τεχνολογία
Οι τομείς που προσφέρουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και είναι ιδανικές για ανάπτυξη είναι εκείνοι των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά όλου του εμπορίου συνολικά. Ακόμα και μια επιχείρηση εστίασης ή ένας αγροτικός συνεταιρισμός μπορεί να ωφεληθεί από τεχνολογικές εφαρμογές. Από την οργάνωση της παραγωγής μέχρι τη διάθεση των προϊόντων. Δεν λέμε ότι οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα θα αποτύχει, απλώς εδώ υπάρχουν οι καλύτερες ευκαιρίες.

Το κέρδος δεν είναι ντροπή
Δεν είναι ενοχή να έχεις σκοπό το κέρδος, αυτός είναι ο σκοπός της επιχειρηματικότητας. Δεν έχει νόημα να «ταΐζω» μια ιδέα μου με χρήματα χωρίς να αποδίδει. Κάποτε θα πρέπει να πω «απέτυχα» και να ξεκινήσω κάτι άλλο, χωρίς όμως στο μεταξύ να έχω βάλει ό,τι έχω και δεν έχω.

Ποτέ μην πάρετε δάνειο αν δεν έχετε έσοδα
Σε στάδια εκκίνησης ο δανεισμός είναι απαγορευτικός. Δεν υπάρχει το «μια βοήθεια για να ξεκινήσω». Να λιώσεις, όπως έκαναν οι παλιοί, να χρησιμοποιήσεις το υπόγειο, να κάνεις γραφείο το γκαράζ, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι Αμερικανοί που σήμερα είναι πολυεκατομμυριούχοι. Και πάντα μέρος των κερδών να επανεπενδύεται. Τα δάνεια ας έρθουν όταν η επιχείρηση αρχίσει να γίνεται κερδοφόρος.

Οι μικροί έχουν μέλλον
Στην Ε.Ε. υπάρχουν σήμερα 25 εκατ. μικρές επιχειρήσεις. Αν αυτές βοηθηθούν στο να προσλάβουν ένα άτομο η καθεμία, το πρόβλημα της ανεργίας λύνεται σε μία μέρα. Γι' αυτό λέμε «think small first». Είναι πολύ απλούστερο να βοηθήσεις μια εταιρεία πέντε ατόμων να τους κάνει επτά, παρά μια των 1.000 να τους κάνει 1.100.

Κατοχυρώστε την ιδέα σας
Αν κάνετε μια εφεύρεση, μια καινοτομία και δεν την προστατέψετε με πατέντα, τότε αμέσως μπορεί κάποιος άλλος να την κατοχυρώσει και να την πουλάει ακόμα και σ' εσάς. Στο ΜΙΤ (όπου πατεντάρουν 2 ιδέες την ημέρα) λένε ότι, αν δεν πατεντάρεις την ιδέα σου, έχεις ανταγωνιστές· αν το κάνεις, έχεις συνεργάτες. Επισήμως, στην Ελλάδα έχουμε μόνο 15 με 18 πατέντες το χρόνο, ενώ στην Αγγλία μερικές χιλιάδες. Ακόμα και η Σλοβακία έχει 50 πατέντες το χρόνο. Εκεί μετριέται η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας, στις ιδέες που κατοχυρώνονται, όχι στη θεωρία.

Το χρήμα πάει στο χρήμα
Αυτός που έχει τις ιδέες δεν έχει τα χρήματα. Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα 'ναι. Οταν κάποιος έχει 5 ή 10 εκατομμύρια ευρώ, δεν ψάχνει την καινοτομία, ψάχνει τη σίγουρη επένδυση. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι νέες ιδέες να συνυπάρξουν με τα κεφάλαια. Θα πρέπει το κράτος να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επιτάχυνση
Στο εξωτερικό υπάρχει η ιδέα του business accelerator. Δηλαδή, μια ιδέα χρηματοδοτείται και τεστάρεται για δύο χρόνια και, εφόσον δείξει ότι μπορεί να αποδώσει, τότε λαμβάνει επιπλέον χρήματα. Αλλά και αν αποτύχει, τα διδάγματα μένουν και ο επιχειρηματίας μπορεί να ξαναπροσπαθήσει. Αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε και εδώ.

Μη φοβάστε την αποτυχία
Είναι και αυτή μέσα στο παιχνίδι. Στην Ελλάδα το 55 - 60% των νέων επιχειρήσεων κλείνουν στην πρώτη τριετία. Ξαναπροσπαθήστε έχοντας την εμπειρία αυτή.

Στην πράξη είναι αλλιώς
Στη θεωρία όλα είναι υπέροχα, αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι άλλο. Βλέπεις να θυσιάζονται πολύ δυνατά επιχειρηματικά σχέδια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες που είτε σε τρία χρόνια δεν θα υπάρχουν είτε θα έχουν ελάχιστη απόδοση. Εδώ μπλέκουν οι πολιτικές προτεραιότητες, οι συντεχνίες, οι προσωπικές γνωριμίες κ.ά. Θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει ποιο είναι το στρατηγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας ώστε να παράγει πλούτο. Οχι το πώς θα δανειστούμε κι άλλο.

Ελληνική ταλαιπωρία
Οταν έχεις μια εταιρεία, πρέπει να είσαι 24 ώρες το 24ωρο πάνω της. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμα και την καλύτερη ιδέα του κόσμου να έχεις, πάλι θα πρέπει να χάνεις το χρόνο σου με τη γραφειοκρατία, τα χαρτόσημα, τα μεγαρόσημα, τα χαρτιά από το πρωτοδικείο, γνήσια υπογραφής και όλα αυτά που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνουν. Θα πρέπει οι νέες επιχειρήσεις να βοηθηθούν ώστε να μην έχουν καθημερινά αυτούς τους σκοπέλους.

Το όφελος για τη χώρα
Μια πετυχημένη επιχείρηση βοηθάει και τη χώρα. Η Ελλάδα, το Δημόσιο, μας έχουν ανάγκη. Πρέπει να παράγουμε πλούτο, να δημιουργούμε έσοδα, να πληρώνουμε φόρους, να προσλαμβάνουμε κόσμο. Μην έχουμε στο μυαλό μας μόνο την κατανάλωση. Ζητάμε από το κράτος το ένα και το άλλο, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το βοηθήσουμε και εμείς.

Επενδύστε στον εαυτό σας
Μάθετε τέλεια το αντικείμενό σας. Παρακολουθήστε σεμινάρια, μάθετε γλώσσες, διαβάστε βιβλία, επικοινωνήστε με αγορές, ταξιδέψτε.

Προσοχή στο overtrading
Είναι η κατάσταση στην οποία διαφημίζεσαι υπερβολικά, έρχονται οι πελάτες και εσύ δεν μπορείς να ανταποκριθείς στη ζήτηση, με αποτέλεσμα αυτοί να φεύγουν. Κανείς δεν γιγαντώνεται σε μία μέρα. Αναπτυχθείτε σταδιακά και σταθερά.

Αφεντικό του εαυτού σου
Η γνώση που αποκτάμε από τις σπουδές δεν είναι υποχρεωτικό να μας οδηγήσει σε μια εταιρεία ή στο Δημόσιο, μπορεί θαυμάσια να αξιοποιηθεί στη δική μας εταιρεία. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να το θεωρούμε αυτό ως επιλογή. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Ο νέος που έχει όρεξη να δημιουργήσει θα απασχοληθεί μόνος του, άρα ένα άτομο λιγότερο στη λίστα της ανεργίας, ενώ, αν πετύχει, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η οικογένεια είναι «επιδότηση»
Το ότι στην Ελλάδα οι νέοι κατοικούν μέχρι τα 30 με τους γονείς τους, τους δίνει μια ευκαιρία να ξεκινήσουν κάτι δικό τους χωρίς τεράστιο ρίσκο. Ομως, αντί γι' αυτό, πέφτουν στην άλλη παγίδα. Δεν υπάρχει στην ελληνική οικογένεια η έννοια της επιχειρηματικότητας. Τελειώνει ο νέος τις σπουδές του, λέει «θέλω να κάνω επιχείρηση» και όλοι τον αποθαρρύνουν. «Πού πας χωρίς λεφτά», «βρες μια σίγουρη δουλειά» κ.λπ. Και εμείς οι νέοι μπαίνουμε από πολύ νωρίς στο τριπάκι της κατανάλωσης. Δανειζόμαστε για να έχουμε κινητό, αυτοκίνητο, σπίτι, ρούχα, ακριβές συνήθειες και δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική του «ξοδεύω λίγα για να στηρίξω την επιχείρησή μου».

Erasmus για επιχειρήσεις
Το www.erasmus-entrepreneurs.eu είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής στο οποίο νέοι επιχειρηματίες μπορούν να εργαστούν δίπλα σε έμπειρους σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Εκμεταλλευτείτε το και, εκτός από πολύτιμη εμπειρία, θα αποκτήσετε έναν διακρατικό συνεργάτη.

The Power of a Good Logo

Magazine: Winter 2014Research Highlight October 22, 2013
C. Whan Park, Andreas B. Eisingerich and Gratiana Pol
(MITSloan Managment Review)

Recent research finds that effective corporate logos can have a significant positive effect on customer commitment to a brand — and even on company performance.
Think about legendary brands such as McDonald’s, Apple, Aflac, Michelin and Starbucks, and one of the first spontaneous associations is often with the brand logo: the golden arches, bitten apple, Aflac duck, Michelin man or Starbucks mermaid. Red Bull’s two charging red bulls in front of a yellow sun differentiate it from numerous competing brands and signify the brand’s promise to provide energy.

Differentiating your brand from others is critical to business survival. So is communicating the benefits of your brand. Our research suggests that brand logos offer a viable, albeit often neglected, means to help brand managers achieve these tasks. We found that the brand logo can be an integrator of the marketing efforts of the brand, a reflector of such effort and the icon of what the brand means to its customers. In short, a good logo can be a synthesizer of a brand that is readily used by customers for identification, differentiation and positive associations.

In our research, we found that the enhanced identification benefit offered by a brand logo (in other words, making it easier to identify a brand in the sea of competing offerings) has no significant impact on customer brand commitment and only a small impact on company financial performance. In contrast, when they express a brand’s symbolic, functional or sensory benefits, logos have a significant positive effect on customer commitment to a brand — and thereby a significant impact on company performance in terms of revenues and profits.

The goal of our research was to answer the following questions:

Which important benefits can logos offer other than enhanced brand identification, and how can logos influence customers’ brand commitment and company performance?
Which type of logo most effectively strengthens customer commitment and company performance?
Can brand logos promote the company’s growth? Specifically, do brand logos help brand extensions succeed?
To explore these questions, we first did several pilot studies in which we conducted face-to-face, in-depth interviews with customers of varying age, gender and ethnicity, as well as with managers across different industries. The interview responses were coded by two trained coders. Our interview findings then informed the formulation of questionnaire items, which were subsequently pretested with 165 respondents. Our main study of 77 corporate brands from the Fortune 500 involved 450 respondents, each answering questions about different and randomly assigned brand logos. Tobin’s q, defined as a company’s market value over the replacement cost of its assets, was used as a measure of company performance because it is a forward-looking, cumulative measure that facilitates comparisons across companies in different industries.

A Point of Connection

Throughout history, logos have been an important part of cultural and religious rituals. Roman legions of the ancient Roman Republic proudly carried SPQR (for “the senate and the people of Rome”) standards. Under the Meiji constitution, no one but the Emperor of Japan was allowed to use the Chrysanthemum or Imperial Seal. The Jolly Roger flag (with skull and crossbones) that ship crews flew to identify themselves as pirates symbolized the pirates’ ferocity and willingness to fight until the bitter end.

As the visual representation of a brand, corporate logos have the potential to communicate and reinforce a brand’s core values and principles, which we call its symbolic benefits. Logos thus play a critical role in serving as a point of connection between a company and its customers.

For example, Polo Ralph Lauren’s swinging polo horseman logo conveys the brand’s exclusive, casual-chic style, while the logo of Patagonia, Inc., featuring a mountain range against the background of the sky, helps the brand communicate its connection to the environment and free-spirited ruggedness. Nike Inc.’s swoosh logo visually communicates activity, flow and energy. Even the word “swoosh” stands for moving with or making a rushing sound. The tagline “Just Do It!” further reinforces Nike’s call for action. Apple Inc.’s logo, the bitten apple, in and of itself effectively communicates a company that is different and unique and does things its own way. It was a very unusual and radically different logo for a high-technology company. The U.S. Marine Corps logo of the eagle, globe and anchor strikes a chord with young people to become one of “the few and the proud.”

However, surprisingly few companies trade upon the opportunity that logos represent; most logos fall short in visually expressing a brand’s values and principles.

In our research, we found that logos are capable of communicating and underscoring a brand’s functional benefits. Consider Arm & Hammer’s logo, which clearly expresses the brand’s ability to get things done — be it in baking or in getting rid of odors in the refrigerator. Similarly, Swiss Army Knives’ bold, equilateral cross logo suggests quality and dependability, reinforcing the company’s Swiss craftsmanship and problem-solving capability in a way that makes consumers feel self-confident and helps them in their quest for self-reliance.

Or consider Glock’s stylized safe-action gun trigger logo that symbolizes the firm’s focus on firearms engineering, design and manufacturing quality. It gives consumers “confidence to live your life.” Brands that are able to create a sense of capable and efficacious self in customers are likely to be rewarded with deeper, more meaningful customer-brand relationships.

It is surprising how unappealing many logos are. Yet logos are capable of offering fun, aesthetic appeal and pleasure to consumers, which we call sensory benefits. For example, Aflac Inc.’s now-famous duck logo helps to create warm feelings toward an industry (insurance) generally perceived as rather cold and boring. Logos that are aesthetically pleasing or fun have a positive impact on customer relationships.

Visual Logos vs. Text Logos

Some logos consist only of the brand name. Think of IBM, Goldman Sachs, Oracle or Samsung. Other logos use the brand name in combination with a unique visual symbol, such as Nike’s swoosh or Arm & Hammer’s flexed muscle arm with rolled-up sleeve. Others drop the brand name altogether and rely on a visual for their logo, such as Apple’s apple or Mozilla Firefox’s stylized fox.

Our research found that separate visual symbols used as logos tend to be more effective than brand names at creating a sense of emotional connection with consumers. This may not come as a big surprise, because symbols have long been considered more effective than words as communication tools. Symbols better overcome language barriers and are easier to interpret than words. However, despite the commonly understood benefits of symbols versus text, surprisingly few companies take advantage of separate visual symbols. Logos with separate visual symbols thus represent a largely untapped opportunity in reaching out to consumers.

Related Research
C.W. Park, A.B. Eisingerich, G. Pol and J.W. Park, “The Role of Brand Logos in Firm Performance,” Journal of Business Research 66, no. 2 (February 2013): 180-187.

Strengthening a Logo with Brand Extensions

There is a critical symbiotic relationship between brand logos and brand extensions. First, brand logos can offer an important strategic advantage that facilitates the success of extending a brand name to other product or service categories. Once successfully introduced, brand extensions make brand logos more visible and prominent, reinforcing the brand’s key benefits. Indeed, our research findings indicate that the positive effects of brand logos on customer commitment and company performance are stronger when companies extend their brands with the same logos.

By offering additional connection points in daily life (for example, Arm & Hammer shower gel in the morning in addition to the use of baking soda in the kitchen or refrigerator), brand extensions with the same logos strengthen customer relationships with both old and new products.

Unleashing the Power of Brand Logos

We are not arguing that great logos are imperative for a brand’s success. A business can do well despite having a seemingly weak logo — one that is not aesthetically appealing or fun, that does not communicate a brand’s functional benefits to consumers and that does not express its core values. We also do not suggest that brand logos themselves automatically create meaningful positive associations between a brand and consumers.

These associations must be created for a brand through marketing, such as taglines and advertising. However, once such associations have been created, brand logos can further reinforce them. What our research shows is that effectively managed brand logos can help companies to build stronger customer brand commitment and thus allow a brand to improve its financial performance.

Logos offer a frequently untapped opportunity for companies to communicate and symbolize a brand’s essence to consumers, thereby building closer relationships with them, creating strong positive emotions and facilitating top-of-mind recall. Overall, logos are the most crucial visual synthesizers of a brand that consumers turn to on a daily basis. We strongly encourage managers to rethink their use of brand logos to help them strengthen customers’ commitment to a brand, facilitate new brand extensions and thus trade upon new business opportunities in the future.


#MadeInHellasOfficial






Business Tips: How Important Is Having a Vision For Your Business?
by Carol Joyce, Chicago Life Coach

Learn how strategists through the ages applied the ability to envision the future and affect their outcomes.
  
Entrepreneur Biz Tips: How To Create A Prosperous Business
       So you have a world-changing idea! And you want to create a prosperous business. Now what? Well, that depends. How powerful is your imagination? The limits of your imagination will be the limits of your success. Your ability to envision your desired outcome has a major impact on the results you will achieve.
What you can see in your mind’s eye will be what you get! Believe it. Develop it. Perfect it.
This is The Law of Prosperity at work here. Understanding the importance of envisioning where you want to go coupled with a focused plan and action is understanding The Law of Prosperity and how it functions. You can apply it to creating a prosperous business or anything else you desire. Belief in this law is documented as far back as the beginning of man.
• The caveman drew pictures on the cave wall believing that in doing so the prey they were hunting would be drawn to them.
• The Pharaohs of ancient Egypt commissioned pictures to be drawn on walls depicting the accomplishments they desired for their royal children.
• Winston Churchill’s mother during his childhood through to adulthood pictured tremendous political success for her son. Winston’s own desires were in alignment with his mother’s vision for him. In his first runs for office, even when he lost, he acted like he won. He could be heard confidently exclaiming “I don’t think they’ve heard the last of us”.
• President Franklin D. Roosevelt (FDR), the only president elected four times, had Louis Powell in his corner. Today, Powell’s role would be that of a Business and Personal Coach. Powell began calling Roosevelt, Mr. President, 20 years before it happened. In 1929, at the age of 39, FDR was stricken with poliomyelitis resulting in total paralysis of both legs and hips. Did he quit? No! In fact, Roosevelt calls this his turning point, a blessing in disguise, recognizing he had strength he never knew he had. At the same time, Mrs. Roosevelt requested Powell move in to their house. Together they began speaking success to FDR and picturing it with him on a daily basis.
• Napoleon Bonaparte was a French military and political leader during the latter stages of the French Revolution. His military prowess, at one time, was legendary. His method? He used a map with flags that represented the areas he would conquer long before they happened. He even dictated on paper the blunders the opposing army would make, in great detail, and coincidentally, they would come to pass.
While the above examples are diverse, applying The Law of Prosperity to Creating a Prosperous Business is essentially the same: The power of the mind to picture the desired outcomes instills hope and belief and ultimately mental acceptance of the desired outcome, which can speed results.

     The bigger the business result the more time it will take to manifest – so don’t become impatient. Some things you can do to strengthen your picturing ability:
1. Mindful meditation envisioning your goals (several times a week)
2. Write it out in detail (the act of writing seems to boost the result)
3. Speak it out loud as if it is already accomplished (affirmations)
4. Expect it to manifest
5. Don’t tell everyone (that diminishes the energy required to manifest)
Don’t wait to make these changes. Make a commitment to yourself and take action today!
Ατελείωτες συζητήσεις για το site και τις στρατηγικές προώθησής του. Κατάληξη? Εξουθενωμένοι αλλά και ενθουσιασμένοι!!!!! #Brainstorming  #Teamwork
                                                       #EverythingBeginsWithAnIdea
                                                              #MadeInHellasOfficial