Σέριφος! Το νησί που συντηρεί την παράδοση


Εάν θελήσετε μια απόδραση, ή να κάνετε τις διακοπές σας κάτω από τον Κυκλαδίτικο ήλιο, ένα ταξίδι που διαρκεί ελάχιστα και που να «απορρίπτει» την κοσμικότητα, αλλά ταυτόχρονα, να απολαύσετε καταγάλανες θάλασσες, αμμουδερές παραλίες και την Αιγαιοπελαγίτικη γραφικότητα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το νησί του Περσέα, τη «σιδηρά κυρία», την πανέμορφη Σέριφο.
Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά, (4,5 ώρες με πλοίο της γραμμής και μόλις 2,5 με ταχύπλοο) και μέσα στην απαράμιλλη γοητεία του Αιγαίου, ξεχωρίζει με ιδιαίτερη ομορφιά, που μαγεύει τους επισκέπτες με το που πατήσουν στο νησί και που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ευχάριστες αποδράσεις ή και διακοπές.
Από την πρώτη στιγμή εκτός από τη μυρωδιά της θάλασσας και της φύσης, θα νιώσετε μια αναζωογόνηση να σας κυριεύει και βλέποντας τις ομορφιές του νησιού θα εκπλαγείτε.
Από την πρώτη απλή περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια, μέχρι την μεγάλη σας βόλτα στις μοναδικές και πανέμορφες παραλίες του νησιού, που είναι από τις ομορφότερες του Αιγαίου.
Φυσικά δεν θα μιλήσουμε ούτε για την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων που είναι αξιοπρόσεκτη, αλλά ούτε και από τη γευστικότατη παραδοσιακή κουζίνα του νησιού γιατί είναι κάτι το δεδομένο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκουραστείτε μακριά από την καθημερινή  ρουτίνα της πόλης  και θα περάσετε αξέχαστα, γιατί η διασκέδαση είναι σίγουρη.
Η Σέριφος παρόλο που είναι ένα μικρό νησί διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο. Οι περισσότερες παραλίες στην Σέριφο είναι εύκολα προσβάσιμες, αλλά υπάρχουν και μερικές που θα πρέπει να "ιδρώσετε",  γιατί η προσέγγισή τους είναι, ή μετά από αρκετό περπάτημα , ή μέσω χωματόδρομου, ή μέσω κάποιου σκάφους. Όμως αξίζουν την επίσκεψή σας γιατί είναι πανέμορφες. Ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο είναι, ότι στις παραλίες της Σερίφου, οι  περισσότερες παραλίες της δεν είναι οργανωμένες και έτσι νιώθεις πιο κοντά στη φύση, αλλά και σου θυμίζει άλλες παλιές εποχές. (Αυτό φυσικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία). Φυσικά διαθέτουν και μια δυο ταβέρνες για φαγητό ή για δροσιά.
Τα αλμυρίκια φυσικά, έχουν την τιμητική τους, καθώς θα σας προσφέρουν δωρεάν τη σκιά τους και βρίσκονται στις περισσότερες παραλίες της Σερίφου.
Για τους επισκέπτες που θέλουν να ταξιδέψουν στις Δυτικές Κυκλάδες, η Σέριφος διαθέτει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα γειτονικά της νησιά, όπως είναι η Κύθνος, η Σίφνος και η Μήλος.
Με περισσότερες από 70 παραλίες, ίσως ο μοναδικός… πονοκέφαλος των διακοπών αφορά στην επιλογή παραλίας.Είναι όλες πανέμορφες.
(Πηγή:www.diaskedasi.info)