Πλεκτόβιομηχανία ΑΤΘΙΣ


Η απαρχή της λειτουργίας της πλεκτοβιομηχανίας “ΑΤΘΙΣ” βρίσκεται στο 1937 όταν ο Κ. Αναστασιάδης τοποθέτησε μια πλεκτομηχανή σε ένα υπόγειο της οδού Πολυκλείτου στην Αθήνα. Στα επόμενα δυο χρόνια ο Κ. Αναστασιάδης συνεργάζεται με τους Σ. Εβλιά και Γ. Σώζο, ιδρύοντας την ιστορική αυτή πλεκτοβιομηχανία.
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής το εργοστάσιο στην οδό Ερμού 136, όπου μεταφέρθηκε η νεοσύστατη βιομηχανία λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος του 1940, λειτουργούσε με μοναδικό σκοπό την συντήρηση και επιβίωση του προσωπικού.
Η απελευθέρωση οριοθετεί την αρχή μιας περιόδου ανάπτυξης για την εταιρεία. Εκτός της ριζικής ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού και την υιοθέτηση νέων τεχνικών παραγωγής και εργασίας, η “ΑΤΘΙΣ” πρωτοπόρησε εισάγοντας στην ελληνική αγορά το 1950 και το 1955 τα ανδρικά σλίπ και τα τρυπητά εσώρουχα αντίστοιχα. Τα δυο αυτά προϊόντα ήταν εντελώς ξένα στην αγορά της Ελλάδας, και ενώ αρχικά υπήρχε σκεπτικισμός για το πώς θα τα υποδεχτεί το αγοραστικό κοινό, πολύ γρήγορα έγιναν αποδεκτά μέχρι που σήμερα θεωρούνται κλασσικά ανδρικά εσώρουχα.
Το 1957 εισάγονται στην ελληνική αγορά τα ισοθερμικά εσώρουχα με την ονομασία THERMOFAN. Κατασκευασμένα από νήματα PVC, και έχοντας μοναδικές ισοθερμικές και αντιρρευματικές ιδιότητες, αποτελούν μέχρι και σήμερα μια μοναδική καινοτομία. Άλλος ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία της εταιρείας αποτελεί η πολυετής συνεργασία με την Jockey International στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας των διεθνούς φήμης εσωρούχων “Jockey”, η οποία ξεκίνησε το 1966.
Στα χρόνια που ακολουθούν, διάφορα ατυχή γεγονότα (θάνατοι ιδρυτών, διαφωνίες συνεταίρων) επεμβαίνουν στην ανοδική πορεία της επιχείρησης. Μετά από πολλές περιπέτειες, η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί από το 1990 κάτω από την διεύθυνση του Ν. Κυρκιλή. Το 1993, αρχίζει η παραγωγή και διάθεση των μάλλινων και μαλλοβάμβακων εσωρούχων ARCADIA, τα οποία λόγω της υψηλής τους ποιότητας κέρδισαν αμέσως την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
(Πηγή: www.atthis-arcadia.gr)