Εσώρουχα ΜΙΝΕΡΒΑ

1942 - O Ιωάννης Λαδένης ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη την ατομική του επιχείρηση παραγωγής εσωρούχων. Η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της  κάτω από τις δύσκολες οικονομικοπολιτικές συνθήκες της εποχής και φυσικά με υποτυπώδη τεχνολογική υποστήριξη. 
1965 - H ατομική επιχείρηση του Ιωάννη Λαδένη μετεξελίχθηκε σε Ομόρρυθμη Εταιρία, οπότε και ετέθη ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία της νεότερης εταιρίας . 
1970 - Έτος-σταθμός στην ιστορία της εταιρίας καθώς προχώρησε στη μεταστέγαση των εγκαταστάσεων παραγωγής σε νέο εργοστάσιο. Η κίνηση αυτή επέτρεψε την αύξηση της παραγωγής και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της. 
1974 - Η Ομόρρυθμη του Ιωάννη Λαδένη μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία "Αφοί Ι & Β Λαδένης ΑΕ MINERVA" Βιομηχανία Πλεκτικής. 
1975 - 1995 - Η Μινέρβα σταδιακά εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων της ενώ παράλληλαεπενδύει σε τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα της. Παράλληλα, εδραιώνεται στην αγορά του ανδρικού εσωρούχου με ένα πολύ ισχυρό Brand Name. 
1995 - Οι κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 100 δραχμές (ΕΥΡΩ 0.29) έκαστη, εισήχθησαν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που καλύφθηκε από δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση. 
2001 - Η MINERVA ίδρυσε θυγατρική εταιρία στη Ρουμανία με την επωνυμία MINCO ROMANIA SRL, με σκοπό την παραγωγή μέρους των προϊόντων της και τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στην αγορά της Ρουμανίας και των γειτονικών χωρών. 
(Πηγή: m.eirinika.gr)