Οινοποιία ΚΑΜΠΑ


Η εταιρεία Cambas είναι ένα από τα παλαιότερα ονόματα της ελληνικής οινοποιίας. Τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1882, συνδέεται με την παραγωγή του περίφημου Brandy, που έφερε το όνομα της. Σύντομα, όμως, δημιουργεί κρασιά που επεκτείνουν τη φήμη της και στον αναπαραγωγικό χώρο. Μέσα σε μια δεκαετία καταφέρνει να γράψει ιστορία κι όλα αυτά πριν το 1900. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία Cambas αποτελεί στην συνείδηση του καταναλωτή ένα όνομα που κάνει απολαυστική την καθημερινότητά του και τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον ελληνικό αμπελώνα. 

Στα χνάρια του ιδρυτή της, Ανδρέα Καμπά, ενός πραγματικού πρωτοπόρου για την εποχή του, η εταιρεία Cambas έρχεται να υιοθετήσει εξελιγμένες τεχνικές και να προσφέρει νέες προτάσεις, που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καιρών μας. Η εταιρεία Cambas χαράζει τη νέα πορεία της με την υιοθέτηση τεχνικών όπως η σφράγιση κρασιών με βιδωτά πώματα νέου τύπου, αντί του φελλού και με την προσφορά κρασιού καλής ποιότητας σε συσκευασία με ασκό.

Οδηγούμενη από τη μεγάλη εμπειρία του χθες, αλλά και από τις ανάγκες του σήμερα, η εταιρεία Καμπάς έχει εξειδικευτεί στην τέχνη του παντρέματος διαφορετικών ποικιλιών, για την απόδοση πλούσιων και εύγεστων κρασιών. Η τέχνη αυτή, που απαιτεί βαθιά γνώση του ξεχωριστού χαρακτήρα κάθε ποικιλίας, φαντασία, αλλά και διορατικότητα, ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα της Cambas, που την υπηρετεί για την δημιουργία κρασιών με αταλάντευτη ποιότητα και γεύση.

Τα κρασιά που παράγει η εταιρεία Cambas είναι η Κάβα Καμπά Λευκή και Κόκκινη, η Νεμέα Reserve Καμπά και η Μαντίνεια Καμπά, το Λευκό, το Κόκκινο, το Κοκκινέλι Καμπά και η Ρετσίνα Καμπά, ο Μελίρυτος Ημίγλυκος Κόκκινος και Λευκός, το Σαββατιανό Καμπά, η Μαυροδάφνη Καμπά, η Ρετσίνα Καραβάκι, το Chardonnay και το Cabernet Sauvignon Cambas.

(Πηγή:www.newwinesofgreece.com)